Wanneer u als aannemer vaklieden inhuurt krijgt u te maken met een breed scala aan wet- en regelgeving. De wet DBA, de WAS en natuurlijk de WKA. Naar verwachting vanaf 2019 komt daar de zogenaamde Opdrachtgeversverklaring bij, die via een webmodule verkregen wordt. In veel gevalen bent u hoofdelijk aansprakelijk als er elders in de keten wat mis gaat. Gelukkig kunt u deze aansprakelijkheid minimaliseren door uw inhuur uit te besteden aan Linked Bouw.

Inhuur ZZP'ers: zekerheid door zuivere bemiddeling

Linked Bouw bemiddelt de door haar ingezette ZZP'ers. Dit betekent dat u een 1-op-1 relatie heeft met de ingehuurde ZZP'er. Dit sluit volledig aan bij de nieuwe wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) die de VAR heeft vervangen per 1 mei 2016. Bovendien is dit verplicht wanneer uw bedrijf de Bouw CAO volgt. Daarnaast toetsen we de zelfstandigheid van iedere door ons bemiddelde ZZP'er door onze ondernemerscheck. Hierdoor loopt u minimaal risico en profiteert u van vakmanschap op flexibele basis. 

Plaats hier direct uw aanvraag voor een timmerman

Aanmelden beschikbaarheid mailing

Blijf vrijblijvend op de hoogte van beschikbare vaklieden!
Door uw gegevens te versturen gaat u akkoord met ons Privacy Statement

OndernemersCheck ZZP

ondernemers check afbeeldingLinked Bouw verplicht iedere bemiddelde ZZP’er om voor aanvang van zijn werkzaamheden de OndernemersCheck van de belastingdienst te doorlopen en de conclusie te ondertekenen. Deze check is onderdeel van ons ZZP Dossier en geeft u meer zekerheid op vrijwaring en uitsluiting van een (fictieve) dienstbetrekking.

Wet DBA

Wanneer u een ZZP’er inhuurt heeft u vanaf 1 mei 2016 te maken met de wet DBA (wet Deregulering Arbeidsrelaties). Deze wet vervangt de afgeschafte VAR en ziet toe op de beoordeling of er al dan niet een dienstbetrekking tussen een ZZP’er en zijn opdrachtgever is. Door gebruik te maken van een goedgekeurde modelovereenkomst kan worden voorkomen dat er een dienstbetrekking ontstaat. Er moet dan wel in de praktijk ook daadwerkelijk volgens de afspraken uit de gebruikte modelovereenkomst worden gewerkt.

Risico fictief dienstverband

Het kan echter voorkomen dat u alsnog een naheffing krijgt ook al heeft u met een goedgekeurde overeenkomst gewerkt! Dit is het geval wanneer de ZZP’er in kwestie door de belastingdienst niet als ondernemer wordt gezien, er kan dan alsnog een fictieve dienstbetrekking worden geconstateerd. Dit is bijvoorbeeld het geval als u de enige opdrachtgever bent of als de ZZP’er het grootste deel van zijn omzet bij 1 opdrachtgever realiseert.

OndernemersCheck Belastingdienst

De OndernemersCheck van de belastingdienst is daarom een extra check op de ‘algehele’ zelfstandigheid van de ZZP’er. Linked Bouw laat iedere bemiddelde ZZP’er deze check doorlopen en ondertekenen. Wij verversen deze check minimaal 1x per jaar of als de omstandigheden daar aanleiding toe geven.

Meer weten over deze check, de nieuwe wetgeving en hoe wij u hierin kunnen bijstaan? Neem dan vrijblijvend contact op via 088–6908888 of stuur een mail naar contact@linkedbouw.nl.