ondernemers check afbeeldingLinked Bouw vraagt iedere door ons bemiddelde ZZP’er om voor aanvang van zijn werkzaamheden de OndernemersCheck van de belastingdienst te doorlopen en de conclusie te ondertekenen. Deze check is onderdeel van ons ZZP Dossier en geeft u meer zekerheid op vrijwaring en uitsluiting van een (fictieve) dienstbetrekking.

Wet DBA

Wanneer u een ZZP’er inhuurt heeft u vanaf 1 mei 2016 te maken met de wet DBA (wet Deregulering Arbeidsrelaties). Deze wet vervangt de afgeschafte VAR en ziet toe op de beoordeling of er al dan niet een dienstbetrekking tussen een ZZP’er en zijn opdrachtgever is. Door gebruik te maken van een goedgekeurde modelovereenkomst kan worden voorkomen dat er een dienstbetrekking ontstaat. Er moet dan wel in de praktijk ook daadwerkelijk volgens de afspraken uit de gebruikte modelovereenkomst worden gewerkt. Naar verwachting wordt deze wet vanaf 1 januari 2021 vervangen door de Opdrachtgeversverklaring die door een webmodule kan worden verkregen en een aantal aanvullende maatregelen.

Risico fictief dienstverband

Het kan echter voorkomen dat u alsnog een naheffing krijgt ook al heeft u met een goedgekeurde overeenkomst gewerkt! Dit is het geval wanneer de ZZP’er in kwestie door de belastingdienst niet als ondernemer wordt gezien, er kan dan alsnog een fictieve dienstbetrekking worden geconstateerd. Dit is bijvoorbeeld het geval als u de enige opdrachtgever bent of als de ZZP’er het grootste deel van zijn omzet bij 1 opdrachtgever realiseert.

OndernemersCheck Belastingdienst

De OndernemersCheck van de belastingdienst is daarom een extra check op de ‘algehele’ zelfstandigheid van de ZZP’er. Linked Bouw laat iedere bemiddelde ZZP’er deze check doorlopen en ondertekenen. Wij verversen deze check minimaal 1x per jaar of als de omstandigheden daar aanleiding toe geven.

Contact en advies

Meer weten over deze check, de nieuwe wetgeving en hoe wij u hierin kunnen bijstaan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 088–6908888 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Contact

Linked Bouw BV
Daviottenweg 40 (De Koffiebrandery)
5222 BH Den Bosch
t 088-6908888

e contact@linkedbouw.nl
www.linkedbouw.nl

KVK 59485728

Koffiebrandery, Den Bosch

adres linked bouw daviottenweg den bosch